perjantai 5. syyskuuta 2014

Suklaakakku kinuskikuorrutteella

Koulu lähteny taas käyntiin ja oppariakin ehtinyt jo pohtia. Oon kyllä nii ilonen kun loppu työt niin saa ehkä tehtyä kaikkea kivaakin koulun ja opparin ohella tänä syksynä :D 
Tää perjantai ilta kuluu kirjojen ja reflektion parissa ( aivan ku saisin jtn tehtyä..) Mutta täs olis tällänen perjantai-illan herkku resepti! 
Äiti haluaa aina että leipoisin mutakakkua kun käyn kotona. En kuitenkaan jaksa ja ei ketään varmaan kiinnostaisi jos laittaisin kolme kertaa saman mutakakku reseptin tänne :D joten tällä kertaa leivoin suklaakakkua kinuskikuorrutteella. Tästä piti tulla mutakakkua, mutta koska äitillä on hybertehokas uuni niin paistoin yli aikaa. Alun perin ohje on täältä.



Suklaakakku kinuskikuorrutteella

150 g voita
2 1/2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 munaa
2 dl jauhoja
Päällinen:
1 tölkki kondensoitua maitoa ( jos et jaksa keittää 3 tuntia, osta valmiiksi karamellisoitu)
+ Sormisuolaa
  1. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen.
  2. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vatkaa!
  3. Voitele ja jauhota kaakaojauheella  irtopohjavuoka. Levitä leivinpaperi vuuan pohjalle. 
  4. Paista 175 asteessa 13-20 minuuttia, kunnes reunat ovat valmiit mutta keskusta vielä hytkyy. Paistoin omaani äitin uunissa 15 minuuttia ja se oli jo yli paistunut, alkuperäisessa ohjeessa oli 20 minuuttia aikana.
  5. Anna kakun jäähtyä. Levitä kakun päälle valmis kondensoitu maito. Sekoita paakut pois jos sellaisia on. Ennen tarjoilua ripottele sormisuolaa päälle. Suolaisen makea on hyvää! 

3 kommenttia:

  1. Kiitos paljon kaikista kommenteistasi!! :) Ja anteeks kamalasti kun vastausten kanssa on kestäny, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;D

    Siitä spritsailusta, niin kyllä mulla oli aluks ihan yhtä hankalaa :D Ei todellakaan näyttäny lopputulokset tolta aluks! Mutta sinnikkäällä harjoittelulla pääsee pitkälle, ja lisäks nykysin en käytä enää mitään muuta kuin leivinpaperista taiteltua spritsauspussia :)

    Ja säkin oot siis ilmeisesti käyny talouskoulun??! Ihan huippua! :D Mä tykkäsin siitä niiiiiin paljon, ehdottomasti paras koulu ikinä! :) Mä kävin kansainvälispainotteisen talouskoulun, joka kesti puol vuotta. Mites sä? :) JOS siis oot käyny, oletin vaan niin :D

    VastaaPoista
  2. NIIIIIIIIN täydellinen yhdistelmä kyllä! <3 Näyttää superhyvältä, ja takuulla sitä onkin!!

    Ja kommenttiisi viitaten, mulla on ihan sama ongelma! :D Mieli tekis leipoo vaikka miten paljon joka päivä ja kokeilla läjäpäin kaikkia ihania reseptejä, mutta syöjiä sais vaan kans olla enemmän :DD

    VastaaPoista