torstai 20. helmikuuta 2014

Mustikkajuustokakku

Sain tuossa muuton aikaan pienen pyynnön. Kaverilla oli tulossa yojuhlat ja hän kysyi jos voisin tehdä muutaman mustikkajuustokakun juhliin. Mikäs siinä, en ookkaan ikinä vielä kokeillut tehdä. No hyvin onneksi onnistui ja oli kuulemma hyvää. ( juustokakku ei oo hyvää)
Ohje on marian blogista ja äiti tekee aina tällä ohjeella. Mustikka oli kivaa vaihtelua normaaliin mango päällyseen.


aineet viiteen juustokakkuun.


Mustikkajuustokakku

Pohja:

200 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:

4 liivatteenlehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1 1/4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa

kuorrute:

2dl Mustikka pilttiä
2 liivatetta
2 rkl vettä

1. Murenna keksit esimerkiksi kaulimella. Nypi rasva joukkoon. Sekoita  ja painele irtopohjavuokaan jonka olet ensin leivinpaperittanut.




2. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita sillä välin sokerit ja sitruunanmehu tuorejuustoon. vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. 
3. Kiehauta kattilassa 2 rkl vettä ja sekoita liivatteet siihen. Lisää liivate ohukaisena nauhana tuorejuuston sekaan ja sekoita kokoajan. 
4. Lisää kermavaahto mukaan varovasti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.






5.Valmista päällynen. Laita liivatteet taas kylmään veteen 5 min. kiehauta 2 rkl vettä. Sulata liivatteet veteen ja lisää mustikkasoseeseen nauhana. Sekoita ja levitä tasaiseksi kakun päälle. Anna hyytyä vielä tunnin.
6.Tein omat juustokakkuni 1,5 litran pullavuokiin (halkaisija 20 cm, ohje 24 cm vuokaan.) joten aineita jäi vielä yli ja tein minijuustokakkuja.
7. Valmiista lopputuloksesta ei ole kuvaa, mutta no, kuvittele tuohon  sininen päällynen :D  menivät siis juhliin ja leikattiin vuuissa annoispaloiksi.

2 kommenttia:

  1. etkö siis ite tykkää juustokakuista? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en :D musta se on vaan liian sellasta rasvasen ja tunkkasen makusta :P

      Poista