lauantai 16. marraskuuta 2013

Toffeepulla

Nää nousi aivan varmasti dallaspullien ohi, ehkä jopa perus korvapuustienki! Tosi hyviä ja sainpa vihdoin käyttöä pullavuuillekkin :D Näitä saa ensi kuussa muuttoapu!



Pullataikina:

5 dl maitoa
1 1/2 dl sokeria
1 muna
1 rkl kaardemummaa
1 tl suolaa
2 ps kuivahiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150g voita

Täyte:

Fariinisokeria
Pehmeää voita

Päälle: 

Muna voiteluun

1. Lämmitä maito mikrossa. Sekoita kulhossa muna, sokeri, kaardemumma ja suola. 
2. Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoista.
3. Kaada +42 asteinen maito  kulhoon ja lisää kuivahiiva jauhoseos.




4. Sekoita ja lisää jauhoja.
5. Kun taikina on paksuuntunut, laita kädet taikinaan.
6. Vaivaa taikinaa ja lisää voi.
7. Taikina on hyvää kun se on vähän tarttuvaa mutta tuntuu että siitä voi leipoa. Jos laittaa liikaa jauhoja, tulee pullistakovia.




8. Laita taikina kohoamaan tiskialtaaseeen ja sekoita täyte. En mittaillut täytteitä, Laitoin vain voita sen verran kun oli ja lisäsin sitä mukaa fariinisokeria että seoksesta tuli nätin ruskeaa.



9. Kauli taikinasta levy ja levitä levyn päälle  täytettä. Kääri levy rullalle ja leikkaa paloiksi. 
10. Nosta palat vuokiin, voitele kananmunalla  ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia



.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti