perjantai 27. syyskuuta 2013

Suklaakakun metsästys vol2.. Syntinen suklaakakku

Ohje on Eeva Kolun blogista Kauhaa ja rakkautta. Ja ei, tämäkään ei ollut se suklaakakku mitä etsin, (ks. aikaisempi postaus) Näytti kyllä samalta! Saa paljastaa jos joku tietää hyvän suklaakakku / brownie ohjeen. Auttakaa nyt naista hädässä:D
Loppujen lopuksi tässä käy varmaan niin että hotellissa syömäni suklaakakku oli jotain frödingen mutakakkua pakkasesta :D (edit. ei ollu, maistoin sitäkin!)

Mutta tässä suklaakakku joka on suklaisempi kuin mutakakku.




Suklaakakku

200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 dl sokeria
5 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
  1. Pilko suklaa ja voi  kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon yksitellen kananmunat. Lisää lopuksi jauho.
  2. Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Kakku saa vielä hölskyä vähän kun otat sen pois uunista. Pinta ei kuitenkaan enää näytä raa'alta. 
  4. Anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään.
Syy siihen miksi en pitänyt tästä kakusta voi tosin olla, että kun itse tekee, tietää mitä kakkuun tulee. Ja tiesin että kakkuun tuli paljon kananmunia ja malttamattomana söin ensimmäisen palan heti kun kakku oli vielä lämmintä. Maistoin siis paljon kananmunaa. Seuraavana päivänä kun kakku oli kunnolla jäähtynyt ei kananmunan maku ollut läheskään niin vahva vaan suklaan maku nousi päällimmäiseksi.  Tehkää siis tätä ja odottakaa oikeasti maistiaista vasta seuraavaan päivään!


ps. pahoittelen huonoja kuvia, mutta mielestäni leipomukset näyttävät parhailta juuri uunista tulleena ( enkä uskalla luottaa että valoisaan aikaan tästä ei olisi jo nakerrettu) tämäkin kakku on otettu uunista klo. 23.34, joten kuvat on vähän mitä on :(

1 kommentti: